VTS

 

Vanishing Twin Syndrome, Vanishing Twin Survivor en heer 12 in aspect met Uranus 

· Astrologie

 

“Het Vanishing Twin Syndrome verwijst naar een situatie waarbij een van de foetussen in een meerlingzwangerschap in de baarmoeder sterft en wordt geabsorbeerd door het lichaam van de andere foetus, door een proces dat bekend staat als resorptie.

Het wordt geschat dat VTS optreedt in ongeveer 20% tot 30% van de zwangerschappen met meerdere embryo's die worden gedetecteerd in de vroege stadia van de zwangerschap.

De oorzaken zouden te wijten zijn aan genetische afwijkingen, problemen met de placenta of gewoon een natuurlijk selectieproces dat optreedt in de vroege stadia van de zwangerschap.” Bron: ChatGPT.

“De gevolgen van het ervaren van verlies voor de geboorte hebben een enorme impact en zijn: onbewuste re-enscenering van vroegtijdige verliezen, herhalingspatronen van verlies, niet goed geaard en onzichtbaar zijn, een enorm zoeken naar, sterke identificatie met de verloren tweelinghelft, verlatinsangst, depressies, gevoel van onvolledig te zijn, moeite met nabijheid en afstand, moeite met afscheid nemen, moeite om beslissingen te nemen.” Bron: uit het boek De verloren tweelinghelft van Evelyne Steinemann.

Aangezien ik zelf een overlever ben van een vanishing twin syndroom (dat ben ik te weten gekomen via een familieopstelling) en mij verdiep in astrologie en werkzaam ben als vroedvrouw ben ik enorm geïnteresseerd in dit onderwerp en was ik nieuwsgierig naar een bepaald astrologisch patroon die zou kunnen aangeven of er al dan niet sprake zou zijn van VTS.

Bij het bekijken van mijn eigen birth chart zag ik dat de heerser van het 12de huis (een bepaalde planeet) een aspect (verbinding tussen 2 planeten) maakt met de planeet Uranus. Dit verwonderde mij dan ook niet aangezien het 12de huis symbool staat voor de prénatale periode en Uranus een abrupte en verbrekende energie symboliseert en via de heerser dan zijn stempel drukt op het 12de huis. Dus de invloed van die abrupte verbrekende energie in de prénatale periode zou een lid van een meerlingzwangerschap kunnen doen verdwijnen.

Dit patroon (heer 12 in aspect met Uranus) zou dus kunnen vermoeden dat er sprake is van VTS.

Ik ben dan op zoek gegaan naar dit patroon in birth charts waarvan ik vermoedde dat er sprake zou zijn van VTS en tot mijn verbazing vond ik dit patroon dan ook terug. Voor alle duidelijkheid gaat het niet over een wetenschappelijk onderzoek, maar over mijn eigen persoonlijke bevindingen in het analyseren van birth charts.

Ik was daar enorm enthousiast over en wilde dan ook deze bevindingen delen met jullie.

 

Liefs,

Liselotte Vanden Berghe